Bennewitz Quartet © Kamil Ghais

Bennewitz Quartet & Harry-Imre Dijkstra

Klarinetkwintet van Brahms
Bennewitz Quartet | m.m.v. Harry-Imre Dijkstra klarinet
Dvorák Strijkkwartet nr.10 in Es op.51 | Willem Wander van Nieuwkerk Super Suite | Brahms Klarinetkwintet in b op.11515 jan
20:15
  • di 15 jan
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

‘Mit welcher Farbigkeit, expressiven Direktheit und Nuanciertheit das Prager Bennewitz Quartet die Musik dramatisierte, war schon verblüffend’ (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Dat belooft wat voor de expressieve kamermuziek van Dvořák, Brahms en Van Nieuwkerk door het Bennewitz Quartet en klarinettist Harry-Imre Dijkstra.

De vijf musici vroegen Willem Wander van Nieuwkerk om een stuk bestaand uit zeven (tevens los uitvoerbare) korte delen. De Nederlandse componist vertelt: ‘Bij dat mooie getal ‘7’ koos ik zelf het muzikale uitgangspunt: gezangen uit de grote westerse religieuze tradities. Elk stuk is gebaseerd op, of gefantaseerd ‘over’ (vandaar ‘super’) een gregoriaanse hymne of een vroeg-protestants kerklied. Mijn doel was daarbij te leren hoe uit die oude, muzikaal bezonken en met betekenis overladen vocale schoonheden nieuwe, instrumentale schoonheid te scheppen.’

Om 19.30 uur een Voorconcert in de Jurriaanse Zaal met een programma dat een brug vormt naar het avondconcert.

Federico Altare fluit en Annette Rogers piano

Claude Debussy
• Syrinx
• Prelude a l'apres midi d'un faune (bewerkt voor fluit en piano door Gustave Samazeuilh)

Francis Poulenc
Sonate voor fluit en piano

De jonge, getalenteerde fluitist Federico Altare studeert aan Codarts Rotterdam en neemt geregeld en met groot succes deel aan audities en competities. Zo won hij in één jaar een soloplek in het Nationaal Jeugdorkest (NJO), werd hij geselecteerd als finalist voor het Grachtenfestival Concours 2019, won hij de ‘Prix d’Harmonie’ auditie en werd hij aangenomen bij de ‘RPhO Academy’. Tussendoor trad hij veel op met zijn Ketting Trio en gaf hij soloconcerten. Vanavond treedt Federico op met pianiste Annette Rogers, vaste correpetitor van de Codarts fluitklas.
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.