© Lamia Lahbabi
Club Doelen Openingsconcert

Oum

eert haar nomadische roots met soulvolle songs


Haar enerverende show in de Doelen in 2016 bracht een perfecte balans tussen jazz en Noord-Afrikaanse klanken: kleurrijk, spannend en grensverleggend. De Marokkaanse zangeres Oum is wat ons betreft dus de ideale artiest voor de opening van Club Doelen dit seizoen. Niet alleen haar muziek, ook haar verschijning is adembenemend.Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en bestel de Club Doelen Pas."
28 sep
20:30
  • vr 28 sep
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Met veelkleurige hoofdtooien en prachtige sieraden brengt Oum een eerbetoon aan haar nomadische roots. De soulvolle songs, gezongen in het Arabische dialect darija, zijn doorspekt van jazzy klanken, gnawa-muziek en andere Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden en gaan over vrouwelijkheid, nostalgie en liefde. Ook de bezetting van stem, contrabas, ud, trompet en percussie draagt bij aan het creëren van een unieke, hedendaagse klank.

Telerama
‘…the most exciting Moroccan singer-songwriter of her time.’