Club Doelen

Saskia Lankhoorn & Wolfert Brederode

‘Musings from the Lowlands - A Dutch ECM Night’

Saskia Lankhoorn piano | Wolfert Brederode piano | Gulli Gudmundsson contrabas | Jasper van Hulten drums

Saskia Lankhoorn speelt werken van o.a. Kate Moore, Piet-Jan van Rossum, Peter Adriaansz, Pete Harden en Julia Wolfe. | Wolfert Brederode Trio speelt eigen werk van de cd ‘Black Ice’ en nieuwe werken speciaal voor ‘Musings from the Lowlands’

Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en bestel de Club Doelen Pas.

7 dec
20:30
  • vr 7 dec
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

‘Musings from the Lowlands - A Dutch ECM Night’ is een gezamenlijk project van de klassieke pianiste Saskia Lankhoorn en jazzpianist Wolfert Brederode met zijn trio. Lankhoorn en Brederode zijn de enige Nederlanders die onder eigen naam hebben opgenomen voor het toonaangevende internationale label ECM.

De twee pianisten en het label delen de overtuiging dat muziek niet over specifieke genres moet gaan maar over menselijkheid, liefde voor klank en een directe connectie moet hebben met de (leef)omgeving. Geïnspireerd door de Lage Landen en vanuit hun eigen muzikale visie en achtergrond stelden Lankhoorn en Brederode een programma samen met eigen composities en werk van onder anderen Kate Moore, Dobrinka Tabakova en Pete Harden. Een toegankelijk programma dat vervreemdende en filmische effecten genereert.

‘Lankhoorn moet Kate Moores gedroomde pianiste zijn.’ - Het Parool

‘De eenvoudige woorden ‘black’ en ‘ice’ herbergen een wereld vol tegenstellingen. Daarmee zijn ze Brederode op het lijf geschreven. De pianist heeft naam gemaakt als een musicus die heldere melodieën durft te spelen en zich bewust onthoudt van het soort technisch machtsvertoon dat in jazz alomtegenwoordig is.’ - Trouw

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.