Love Music

Sofiane Saidi Duo

Sofiane Saidi & Nassim Kuti

Sofiane Saidi zang en keyboard | Nassim Kuti ud, gitaar, machines en vocals

Verkoopinformatie
Tot onze spijt is dit concert geannuleerd. Kaartkopers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

18 apr
21:00
  • do 18 apr
    21:00
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sofiane Saidi wordt ‘de nieuwe Khaled’ genoemd. Maar hoewel hij net zijn snor heeft laten staan à la Cheb Khaled in de jaren tachtig, gaat de charismatische Parijse zanger met Algerijnse roots veel verder.

Saidi is onder meer bekend van zijn werk met Ammar 808 en Acid Arabs en maakt met zijn groep Mazalda raï 2.0: een glorieuze clash van raï, funk, synths, disco, dance en rock. Bekijk de clip van het nummer El Ndjoum en je ziet wat we bedoelen: psychedelische gekte van swingende raï en sidderende synthesizers komen je kant op. Met Nassim Kuti brengt onze lievelings-Algerijn Sofiane Saidi een dampende, heupenschuddende set in Love Music.

Tip voor de beginner: wij zagen ooit zijn video Ya Mimouna Dyaf Rabi op YouTube en waren verkocht. Die video omvat al Sofiane’s ingetogen klasse en creativiteit, en de smeuïge manier waarop hij de Arabische muziek mixt met akoestische pop en een soepel elektronisch geluid (dat keyboardje!).

Rondom het concert draait DJ Matrub مطروب
Matrub مطروب is het alter ego van mps Pilot. Onder deze naam draait hij Arabische en Noord-Afrikaanse, grensverleggende muziek. Hij is resident van Dreaming of Syria’s Dabke Night en draait vaak als afsluiter bij de Rotterdamse Djmaa El Fna.
Voor de Doelen draait hij een set met klassiekers uit de Algerijnse rai-traditie en Maghreb en nieuwe offshoots.

DJ Matrub op instagram | facebook | mixcloud | soundcloud

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

Love Music Spotify playlist