Love Music

Sofiane Saidi Duo

Sofiane Saidi & Nassim Kuti
Sofiane Saidi zang en keyboard | Nassim Kuti ud, gitaar, machines en vocals


Verkoopinformatie
Normale prijs € 17. Het Early bird-tarief geldt tot een maand voor het concert.
18 apr
21:00
  • do 18 apr
    21:00
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sofiane Saidi wordt ‘de nieuwe Khaled’ genoemd. Maar hoewel hij net zijn snor heeft laten staan à la Cheb Khaled in de jaren tachtig, gaat de charismatische Parijse zanger met Algerijnse roots veel verder.

Saidi is onder meer bekend van zijn werk met Ammar 808 en Acid Arabs en maakt met zijn groep Mazalda raï 2.0: een glorieuze clash van raï, funk, synths, disco, dance en rock. Bekijk de clip van het nummer El Ndjoum en je ziet wat we bedoelen: psychedelische gekte van swingende raï en sidderende synthesizers komen je kant op. Met Nassim Kuti brengt onze lievelings-Algerijn Sofiane Saidi een dampende, heupenschuddende set in Love Music.

Tip voor de beginner: wij zagen ooit zijn video Ya Mimouna Dyaf Rabi op YouTube en waren verkocht. Die video omvat al Sofiane’s ingetogen klasse en creativiteit, en de smeuïge manier waarop hij de Arabische muziek mixt met akoestische pop en een soepel elektronisch geluid (dat keyboardje!).
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

Love Music Spotify playlist