Club Doelen

Mark Haanstra & Oene van Geel

feat. Raphael Vanoli & Udo Prinsen in ‘Shapes of Time’
Mark Haanstra basgitaar | Oene van Geel altviool | m.m.v. Raphael Vanoli gitaar | Udo Prinsen beeld
19 apr
20:30
  • vr 19 apr
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Voor het debuutalbum Shapes of Time, dat verscheen in maart 2018 en met sterren werd bekroond door bijna alle grote dagbladen, lieten altviolist Oene van Geel en bassist Mark Haanstra zich inspireren door het werk van beeldmaker Udo Prinsen. Die installeerde tijdens een poolexpeditie verschillende pinhole camera’s en ving zo licht van vele maanden in één foto.

Korte bewegingen zijn niet te zien, wel die van de zon die langs de hemel glijdt. Zo gaat het ook met de muziek van Mark en Oene: één geheel opgebouwd uit elementen die voortkomen uit jaren samenspel. Je herkent de muziek, maar de vorm is anders. Gitarist Raphael Vanoli draagt op een krachtige manier bij aan het geheel en verbindt met zijn subtiele aangeblazen sounds beeld en geluid. Zowel de muziek als de foto’s geven een getransformeerd beeld van de werkelijkheid.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

‘Muziek van een oorstrelende schoonheid.’ - Gijsbert Kamer, de Volkskrant ****

‘Terloops en tegelijk geweldig indringend.’ - Mischa Andriessen, Trouw ****

‘In soundscape-achtige, impressionistische composities zoeken de musici spanning in het kleinste. […] maar het is vooral de stilte, verklankt door traagheid van noten, die de fantasie aanzet.’ Amanda Kuyper, NRC ****