Club Doelen

Alex Simu Quintet

Echoes of Bucharest
Alex Simu klarinet | Franz von Chossy piano | George Dumitriu altviool en gitaar | Mattia Magatelli contrabas | Kristijan Krajnčan cello en drums
25 jan
20:30
  • vr 25 jan
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Op het album Echoes of Bucharest reflecteert de Roemeense klarinettist Alex Simu op het heden, het verleden en de toekomst van zijn geboortestad Boekarest. Alle klanken die te horen zijn in deze bijzondere suite zijn geïnspireerd op de geschiedenis van het ‘Parijs van het Oosten’, zoals Boekarest tijdens het interbellum werd genoemd.

En zo zijn er tal van identiteiten die deze stad in de loop van de eeuwen heeft aangenomen en weer heeft afgeschud. De invloed van het Ottomaanse rijk en de Fanarioten, de Eerste en Tweede Wereldoorlog, het communistische regime, de revolutie en het nu. Het komt allemaal samen in de muziek en is te herkennen in pakkende thema’s, motieven en ritmes.
Als aanvulling op de eigen composities arrangeerde Alex Simu fragmenten uit klassieke stukken van de Roemeense componisten George Enescu en Dimitrie Cantemir in de taal van de jazz en vrije improvisatie.

Alex Simu won onlangs in de categorie ‘Best Original Composition for Documentary’ de BUMA AWARD 2018. In het BIMhuis speelde het Alex Simu Quintet voor een stijf uitverkochte zaal.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.
‘Onnadrukkelijk virtuoos en met een emotionele diepgang die je eerder zou verwachten bij een veteraan als Ivo Papasov.’
de Volkskrant