Club Doelen

Artvark & Apollo

Two Quartets Collide & Merge


29 mrt
20:30
  • vr 29 mrt
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het Apollo Saxophone Quartet is een klassiek ensemble uit Manchester met een stevig geluid en een fabelachtige techniek. Ze spelen een breed repertoire aan muziek van grote hedendaagse componisten tot cross-overs naar jazz en ver daarbuiten. Het kwartet won internationale prijzen en toert de hele wereld over. Zo ontmoette Apollo in Zuid-Afrika het Nederlandse jazzsaxofoonkwartet Artvark.

Artvark is een opmerkelijk Rotterdams saxofoonkwartet, dat met een grote verscheidenheid aan artiesten heeft samengewerkt. Van drumgigant Peter Erskine (VS) en de Senegalese masterdrummer Doudou N’Diaye Rose tot de klassieke sopraan Claron McFadden en de Nederlands-Kameroenese zangeres Ntjam Rosie. Artvark speel geregeld op belangrijke festivals.

Toen Artvark en Apollo elkaar ontmoetten ontstond onmiddellijk een klik. Enkele jaren is de samenwerking een feit: ‘Artvark and Apollo - Two Quartets Collide & Merge’: ze botsen en blenden letterlijk, in een eenheid van diversiteit, van introvert tot hard swingend, van minimal music tot op jazz geïnspireerde improvisaties. Manchester meets Rotterdam!

Apollo UK - Manchester
Rob Buckland - sopraansaxofoon
Carl Raven - altsaxofoon
Andy Scott - tenorsaxofoon
Jim Fieldhouse - baritonsaxofoon

Artvark NL - Rotterdam
Rolf Delfos - altsaxfoon
Bart Wirtz - altsaxofoon
Mete Erker - tenor saxofoon
Peter Broekhuizen - baritonsaxofoon
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.