Club Doelen

Liberati Quartet

Album release: ‘Countertime’
Edoardo Liberati gitaar | Denis Baeten drums | Jesse Schilderink tenorsax | Marijn van de Ven contrabas
10 mei
20:30
  • vr 10 mei
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Moderne jazz niet dansbaar? Sinds de oprichting van het Liberati Quartet in 2015 heeft altijd één ding voorop gestaan: de zaal plat spelen. Complexe melodieën worden verpakt in een heerlijk groovend jasje, gekruid met abstracte soundscapes, overgoten door hier een daar een vette blueslick en geserveerd met de explosiviteit van vier jonge honden.

Denk Chris Potter Underground meets Dali, Kurt Rosenwinkel met een bommetje eronder. Reken dus op een flinke dosis energie, avontuur en vooral groove. Tel daar een diep ingebakken drang om heilige huisjes omver te schoppen bij op, en je hebt een mooi recept voor een gaaf jazzconcert.

Drie jaar na oprichting, met twee EP’s en de Erasmus Jazzprijs op zak, en optredens op onder meer North Sea Jazz en een Europese tournee achter de rug, is het nu tijd voor een volwaardig debuutalbum. Bij Club Doelen presenteert het Liberati Quartet het album Countertime, een mooie mix van moderne jazz, absurdisme, groove, en vooral: vrijheid. Dat kan ook niet anders met zo’n naam!
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.