Onze koorserie bevat zoals altijd geliefde, wondermooie koorwerken, uitgevoerd door de crème de la crème uit de korenwereld.

Onze koorserie bevat zoals altijd geliefde, wondermooie koorwerken, uitgevoerd door de crème de la crème uit de koorwereld. Dit seizoen biedt de serie een vocale bloemlezing uit de meest beroemde en invloedrijke locaties en periodes in de geschiedenis van de Europese koormuziek. 
Het Wenen van Haydn: Die Jahreszeiten is een van de populaire avondvullende creaties uit Haydns laatste gloriejaren als belangrijkste componist van Europa (al snel ingehaald door zijn eigen leerling, Beethoven). Het Leipzig van Johann Sebastian Bach: voor de allereerste keer is het koor van de grootste Kapellmeister allertijden te gast in Rotterdam. Met de ruim 65 koorknapen en jongemannen van de Thomaskirche, begeleid door leden van het Gewandhausorchester, keren we terug naar het Leipzig van 1723-1750. Het Wenen van Mozart: het beroemde Requiem, geschreven in opdracht van een anonieme man, werd Mozarts zwanenzang. Het Moskou van Rachmaninov: Rachmaninovs Vespers, toegejuicht als ‘de grootste muzikale prestatie van de Russisch-orthodoxe kerk’, is een van de mooiste en meest indrukwekkende koorwerken. U gaat toch zeker ook mee op deze fascinerende reis?!

Serie Koren


serieprijs 4 concerten

€ 108 (normale prijs)
€ 40 (t/m 26 jaar of CJP)

Concerten in deze serie