De allerbeste muziek, en nog gratis ook

Symfonische lunchconcerten
De Doelen is de thuisbasis van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een van onze huisorkesten, zoals we het gezelschap liefkozend noemen. Het orkest geeft vaak concerten in de Doelen, maar repeteert ook zeer regelmatig in onze Grote Zaal. En soms zijn die repetities gratis te bezoeken als lunchconcert, een unieke kans om dit toporkest gratis te horen - in volle glorie. Op woensdag 7 november repeteert het orkest voor het concertprogramma Saint-Saëns en Debussy en deze repetitie is gratis als lunchconcert te bezoeken. Een andere graag geziene gast in de Doelen is het jonge Symfonieorkest Rijnmond onder leiding van Cor van der Linden (1e violist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) dat op zaterdag 17 november een lunchconcert verzorgt.

 

Jazz In de Stadsbrasserie
Elke woensdagavond is er gratis jazz tijdens de Closer to Jazz Sessions. Jonge jazztalenten ontmoeten hier de allergrootste jazzmusici. Deze maand o.a. Benjamin Herman en Rembrandt Frerichs en wie zelf muzikaal is, mag meespelen.

 

Orgelconcerten
Acht orgelconcerten door onze eigen Rotterdamse organisten – Laurensorganist Hayo Boerema en stadsorganist Geert Bierling – en diverse gastmusici uit binnen- en buitenland staan er nog op de planning. Zij laten het Marcussen-orgel van de Laurenskerk en het Flentrop-orgel van de Doelen pronken. Deze concerten zijn ook gratis toegankelijk.