Sterke vrouwen in de Doelen

MONICA GERMINO 
MUTED, speciaal geschreven voor Nederlands/Amerikaanse violiste Monica Germino, is misschien wel het stilste stuk muziek ooit gecomponeerd. Met de voor haar gebouwde ‘fluisterviool’ beweegt Germino zich in Atelier van Lieshout langzaam, fluisterzacht spelend tussen het publiek. Iedere bezoeker hoort een ander stukje muziek.

Zaterdag 18 mei 2019
16.00 uur, Atelier van Lieshout
Code: WOMEN-50


‘MUTED may be the quietest piece ever written for violin, but it was riveting in this intimately powerful performance.’ – The New York Times


ANNA MEREDITH

De Britse componist, producent en artiest Anna Meredith is een dame om in de gaten te houden. Ze is bekend van modecampagnes voor o.a. Prada en haar prijswinnende soundtracks van films als Eighth Grade en The Favourite. In deze spannende uitvoering neemt ze De vier jaargetijden onder handen. Delen van Vivaldi’s meesterwerk (uitgevoerd door het Scottish Ensemble) blijven intact, maar worden uitgebreid of bewerkt door Meredith’s upbeat en elektronische sound. Een beleving die je niet mag missen!

Zaterdag 18 mei 2019
21.00 uur, Jurriaanse Zaal
Code: WOMEN-50


SUZANNE VEGA
De Amerikaanse alt-pop zangeres Suzanne Vega brak in de jaren tachtig door met een drietal hits: Marlene On The Wall, Left Of Center en Luka. Fun fact: haar allerbekendste en eindeloos geremixte nummer Tom's Diner, over een klein restaurant in New York was begin jaren negentig het eerste liedje ter wereld in MP3-formaat. Samen met het interdisciplinaire muziekensemble Ictus en de alleskunners van Collegium Vocale bundelt ze haar krachten voor een gloednieuwe versie van Philip Glass' meesterwerk Einstein on the Beach.

Woensdag 22 mei 2019
19.30 uur, Jurriaanse Zaal
Code: WOMEN-50