De! Kindermuziekweek! Gaat! Landelijk!

Van 5 t/m 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in de Doelen slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.Muziek zelf maken of liever alleen luisteren? Je mag zelf kiezen! In de Kindermuziekweek zijn op meer dan 25 plaatsen meer dan 75 concerten, workshops, zanglessen en andere activiteiten te bezoeken. Meer informatie over het hele programma op www.kindermuziekweek.nl

 

Grootse opening in Rotterdam met 100 musicerende kinderen


De opening van de Kindermuziekweek vindt plaats in de Doelen waar 100 basisschoolkinderen samen met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest een speciaal geschreven compositie van Bastiaan Woltjer ten gehore brengen. Het concert is gratis toegankelijk.
Later op de dag opent de Kindermuziekweek in Het Concertgebouw met een Amsterdams kinderorkest. Onder leiding van Remy van Kesteren geven 65 kinderen van 8 tot 18 jaar een concert in de Grote Zaal. In het bijzonder begeleidt de sterharpist de 13-jarige harpleerling Diyae bij zijn eerste solo. Het concert begint om 16.00 uur.

 

Muziekwedstrijd


In Utrecht staat Tivoli Vredenburg op zondag 7 april in het teken van de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Als afsluiter van de wedstrijd, waar meer dan 400 (!) jonge musici aan participeerden, laten de prijswinnaars zich nog allemaal een keer horen op het podium van het Utrechtse podium.

 

Over de Kindermuziekweek


De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Orkest van het Oosten, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet