Jubileumeditie Poetry International Festival

Poetry International Festival, het oudste festival van de stad, wordt 50. Dit wordt gevierd met een feestelijke editie in de Doelen waar het festival in 1970 voor het eerst plaatsvond. Dit jubileum nodigt uit tot terugkijken om het verleden te vieren, maar veel liever nog kijkt het festival juist nu vooruit. Onder het motto What happened to the future? verbindt Poetry International het rijke festivalverleden met de wereldpoëzie en werelddichters van vandaag én morgen.Voordrachten en mini-concerten
Dagelijks voordrachten worden afgewisseld met mini-concerten. Kies uw favoriete dichters en artiesten zoals Antjie Krog, Tom Lanoye, Rita Dove, Marieke Lucas Rijneveld, Raúl Zurita, Mario Batkovic, A-WA, Flamenco met Eduarde Guerrero en Antonio Lizana, of laat u verrassen door de vele jonge talenten.

Opening met Metropole Orkest 
Het met achttien Grammy's genomineerde Metropole Orkest opent het festival op 13 juni letterlijk met een paukenslag. In de Grote Zaal gaat het orkest tijdens het theatrale poëziespektakel unieke duetten aan met de dichters Mona Kareem en Kayo Chingonyi én met de legendarische New Yorkse hiphop/spoken word-groep The Last Poets.

Early Bird-tarief

Bestelt u kaarten in april? Dan maak je automatisch gebruik van het Early Bird-tarief. Hiermee ontvangt 25% korting op dagkaarten en de opening. 

donderdag 13 t/m zondag 16 juni 2019
de Doelen, Grote Zaal en Jurriaanse Kwartier


Blijf op de hoogte via het Facebookevent of www.poetry.nl