Nalaten

U kunt als liefhebber van muziek iets betekenen voor en doorgeven aan de volgende generatie, door Stichting de Doelen Steunfonds op te nemen in uw testament. Op deze manier kunt u bijdragen aan de continuïteit en toekomst van de Doelen.

Hélène van Domburg

Met een legaat geeft u in uw testament aan dat u een vast geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan het Steunfonds van de Doelen. Ook kunt u er voor kiezen om een vastgesteld deel van uw bezit aan het Steunfonds te schenken.

Stichting de Doelen Steunfonds wordt dan in uw testament benoemd tot erfgenaam. Omdat het Steunfonds een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is, is het fonds geen belasting verschuldigd over uw nalatenschap. Daarom komt uw erfenis via het Steunfonds volledig ten gunste van de Doelen.

Indien u een goed doel zoals Stichting de Doelen Steunfonds wilt opnemen in uw testament, moet u dit laten vastleggen door een notaris. Het Steunfonds kan u ondersteunen in het vinden van een notaris. Wij gaan graag met u in gesprek over uw ideeën of vragen over nalaten aan de Doelen. Ook denken we graag mee over uw wensen ten aanzien van de besteding van uw nalatenschap.


Vragen?

Heeft u vragen over, of behoefte aan meer informatie over de verschillende vormen van steun? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Relatiemanagement van de Doelen, met Lydia Harmsen (directeur Stichting de Doelen Steunfonds) door te bellen naar 010 2177907 of te e-mailen.

Lees hier meer over de fiscale voordelen van het opnemen van de Doelen in uw testament.


ANBI gegevens